FAQ’S

Voor al je brandende vragen!

Collectie

Veel van onze producten worden met de hand gemaakt en kunnen daardoor soms iets afwijken van de afbeeldingen op de website. We doen er alles aan, om onze producten zo goed mogelijk te fotograferen en te beschrijven, dus lees de beschrijvingen goed door.

Verliefd zijn is altijd goed. Laat ons weten om welk product het gaat, misschien komt het product terug in ons assortiment. One of a kind vintage kandelaars, dat wordt wat lastiger maar we helpen we je graag verder.

Bezorging

Alle pakketten worden verzonden door de Pakkettenfabriek. Ze leveren van maandag tot en met zaterdag, met uitzondering van feestdagen. We leveren voorlopig alleen nog in Nederland. Heb je toch een speciaal buitenlands bezorg-verzoek? Neem dan contact op met ons.

NL: Gratis verzending voor alle bestellingen boven € 75,-

Standaard pakketkosten zijn € 6,00 via Post NL.

Een brievenbuspakket kost €4,00

BE: Gratis verzending voor alle bestellingen boven € 75,-

Standaard pakketkosten zijn € 9,00 via PostNL of een internationale partner

Een brievenbuspakket naar België kost € 6,00

Je kunt tijdens het bestelproces een ander afleveradres opgeven.

Wij verzenden alle pakketten met PostNL en/of hun (internationale) partners.

We doen ons best om de bestelling zo snel mogelijk te bezorgen. Als je op werkdagen voor 12:00 uur een bestelling plaatst, verzenden we deze dezelfde dag nog. In Nederland: als alles goed gaat heb je je bestelling de volgende dag in huis. Houd er rekening mee dat leveringen tijdens feestdagen langer kunnen duren en we zijn niet verantwoordelijk voor vertragingen in verzending of levering als gevolg van oncontroleerbare gebeurtenissen.

Wij versturen alle pakketten met een track & trace code, behalve lichtgewicht brievenbuspakketjes. Zodra je pakket is verzonden, ontvang je een e-mail met de bezorginformatie waar je ook je track & trace-code vindt. Hier ziet je stap voor stap de status van jouw bestelling. Je hebt ook de mogelijkheid om de bestelling te volgen in je account. Ga hiervoor in het hoofdmenu naar ‘mijn account’ en klik vervolgens op ‘bestelgeschiedenis’.

Het is tijdelijk helaas niet mogelijk om pakketjes bij ons af te halen. Wij hopen dit snel weer te kunnen aanbieden.

Retourneren

Wanneer je een defect product ontvangt, ontvangen we graag een foto inclusief ordernummer en omschrijving van het defect naar support@kaars-online.com. Wij gaan op zoek naar een passende oplossing en geven je meer informatie over hoe je je product naar ons terug kunt sturen. Alles om je weer blij te maken.

Ondanks de goede controle die in ons magazijn wordt uitgevoerd, kan het natuurlijk voorkomen dat een bestelling niet klopt. Als dit het geval is, stuur dan een e-mail met je ordernummer en een duidelijke omschrijving van wat er mis is met de bestelling naar support@kaars-online.com en wij zorgen ervoor dat dit snel wordt opgelost.

Wij doen ons best om bestellingen zo snel mogelijk te versturen. Mocht het desondanks gebeuren dat je je bestelling niet binnen de gestelde termijn hebt ontvangen, kijk dan eerst even op de track & trace link die je in je bevestigingsmail hebt ontvangen; hier vind je meer informatie over de status van de bestelling. Als je dit niet kunt oplossen, neem dan contact met ons op via support@kaars-online.com. We zullen het zo snel mogelijk proberen uit te zoeken en je op de hoogte stellen.

Houd er rekening mee dat leveringen tijdens feestdagen langer kunnen duren. We zijn niet verantwoordelijk voor vertragingen in verzending of levering als gevolg van oncontroleerbare gebeurtenissen.

Klik hier om naar onze retourinstructies te gaan.

Retourneer niet zo 😉

Je kunt veilig meerdere bestellingen in één pakket retourneren. Zorg ervoor dat je zowel de pakbonnen als de retourformulieren van de verschillende bestellingen in het pakket toevoegt, zodat duidelijk is welk product bij welke bestelling hoort.

Helaas bieden we geen omruiling aan, alleen een terugbetaling. Als je een andere stijl of kleur wilt, raden we je aan het ongewenste product te retourneren en een nieuwe bestelling te plaatsen met het gewenste product. We zullen overgaan tot terugbetaling zodra we je retourzending hebben ontvangen. Opgebrande kaarsen krijg je uiteraard niet van ons vergoed.

Wanneer wij je retourzending hebben ontvangen, zullen wij eerst controleren of deze aan de voorwaarden voldoet. Is het geheel in goede orde dan ontvang je per e-mail een retourbevestiging en gaan wij over tot terugbetaling van het aankoopbedrag via de betaalmethode die bij aankoop is gebruikt. Een typische terugbetaling duurt maximaal 10 werkdagen, dat is 10 werkdagen dat je retourneert en wij verwerken, met maximaal 5 werkdagen voordat het via het banksysteem is verwerkt. Hoe lang dit duurt, hangt af van de betaalmethode.

Nee, de kosten voor het verzenden van je retourpakket zijn voor eigen rekening. 

Cadeau

Bij het bestelproces kun je een opmerking plaatsen met de boodschap die je op het kaartje wilt en voor de inpakservice a 1 euro kiezen. Wij pakken je bestelling in als een mooi cadeau en voegen het kaartje met jouw boodschap erbij.

Je kunt de code toevoegen tijdens de laatste stap van het bestelproces. Als je een promocode hebt ontvangen voor een reguliere bestelling kun je deze invullen in het ‘korting’ veld tijdens het plaatsen van je bestelling.

Mijn account

De facturen van de bezorgingen vind je terug in je eigen account. Ga naar ‘Mijn Account’ en vervolgens naar ‘Facturen’. Hier staan de facturen van alle bezorgingen die je hebt ontvangen. Je kunt de facturen ook downloaden op je eigen computer.

Wanneer er twee automatische betalingen niet zijn gelukt, worden de bezorgingen tijdelijk stopgezet totdat de openstaande rekening is betaald. Je krijgt een melding in je account hierover en we sturen je per mail een herinnering als een betaling niet is gelukt. Controleer je betaalgegevens en check of er voldoende geld op je rekening staat. Wij zullen de factuur opnieuw proberen te incasseren na enkele dagen. Voor meer informatie kun je contact met ons opnemen

Overig

Je kunt de algemene voorwaarden terugvinden via de footer van op onze website of via kaars-online.com/algemene-voorwaarden/

We vinden ‘re-use, reduce & recycle’ ontzettend belangrijk. Met de kaarsen zelf is dat een beetje lastig, maar onze kandelaars zijn antiek, vintage of duurzaam geproduceerd. Dus soms hebben we maar één toffe kandelaar te koop en moet je snel zijn. 

We zijn er nog niet, want we hebben nog genoeg te verbeteren aan Kaars Online. We willen onze verpakkingen ook gaan hergebruiken. We zorgen uiteraard voor een prachtige box waarin we onze kaarsen en kandelaars verzenden, maar kijk er niet raar van op als het in een hergebruikte doos wordt verzonden. 

Handgemaakte kaarsen, kleine ateliers, sociale werkplaatsen – ons streven is, om alle kaarsen in Europa te laten maken. Ook willen we in de toekomst van restjes kaarsvet met sociale werkplaatsen kaarsen produceren. Grote dromen voor de toekomst!

Contact

Staat je vraag er niet bij? Stuur ons je brandende vragen via de contactpagina.