Feng Shui & Vuur

Feng Shui The Day

Zweverig, dat Feng Shui? Niet als het aan ons ligt. 

Een opfriscursus voor diegenen die denken dat Feng Shui alleen het plaatsen van een geldplant in de juiste hoek van de woonkamer of een goudvis in een kom op tafel is: alles is energie. De levensenergie wordt Chi-energie genoemd en die moet, volgens de leer van Feng Shui, vrij kunnen stromen in je huis. Je kunt dit doen door op te ruimen en zo letterlijk ruimte te creëren maar je kunt ook de vijf elementen inzetten om je huis in balans te brengen. De vijf elementen zijn water, aarde, hout, metaal en vuur. 

En raad eens? Voorwerpen die een positieve invloed hebben op de levensenergie in je huis zijn kaarsen!

Kaarsen brengen letterlijk Vuur-energie in huis. In ruimtes waar Chi stagneert, kunnen kaarsen de energiestroom weer op gang brengen en voor verlichting zorgen. 

Brandende kaarsen brengen niet alleen letterlijk licht in de duisternis; ze symboliseren ook de kracht van transformatie en zuivering. Het zachte, dansende licht van een kaars heeft een kalmerend effect, vermindert stress en geeft een gevoel van warmte en geborgenheid.

Feng Shui en Kleur

Het effect van een kaars hangt ook af van de kleur. Zo symboliseren witte kaarsen vrede en spiritualiteit, terwijl rode kaarsen bescherming bieden. Groene kaarsen brengen helende energie, geluk en voorspoed, terwijl gele kaarsen de juiste stemming creëren voor studie. Roze kaarsen roepen gevoelens van vriendschap en liefde op, waardoor ze perfect zijn voor een romantisch diner. Het oplossen van problemen wordt bevorderd door het flakkerende licht van een bruine kaars, en paarse kaarsen versnellen de genezing.

Steek die kaarsen dus maar rustig aan!