Happy Water Tijger Jaar

Happy New Lunar Year! Zoals je misschien weet, is 2022 het jaar van de Tijger. Wat je wellicht niet weet is dat 2022 het jaar van de Water Tijger is!⁠

In de Feng Shui wordt een jaar namelijk niet alleen bekeken vanuit de 12 Chinese dierentekens, maar ook vanuit een van de vijf elementen: hout, vuur, aarde, metaal en water. ⁠

In 2022 heerst het element van Yang Water en is het een Yang Water Tijger jaar. ⁠Speciaal voor dit jaar hebben wij een Tijger-lucifer collectie samengesteld met de mooie luciferdoosjes van The Archivist Gallery. Omdat het vuur element dit jaar weinig aanwezig is, is het een goed idee om dit toe te voegen!⁠

Hoe dan? Denk bij vuur als element niet alleen aan een heerlijk warm haardvuur of gezellige kaarsen, maar ook de kleuren roze, rood en paars en bijvoorbeeld driehoekige vormen.

De tijger is een prachtig majestueus dier. In de Feng Shui gelooft men dat wanneer de tijger verschijnt ook macht en rijkdom verschijnen. Maar de tijger draagt ook een element van gevaar met zich mee, omdat het een wild dier is. De positieve kanten van de tijger komen alleen tot werking wanneer de tijger tevreden is en niet moe of hongerig. Dus hoe tem je de tijger in 2022 en maak je hem tot jouw vriend?

Dit kun je doen door je bijv. te omringen met vrolijke, lieve en mooie tijgerafbeeldingen zoals van onze Tiger-match collectie. 

Tip: Omdat het sterrenbeeld tijger wordt geassocieerd met de noordoostelijke windrichting (NO), kun je beeldjes of een object met een tijgerafbeelding goed in het noordoosten plaatsen.

We zijn al lange tijd groot fan zijn van de prachtige luciferdoosjes en lucifers van The Archivist Gallery. De lucifers en doosjes zijn lekker groot, dus geschikt om direct een hele reeks kaarsen mee aan te steken.

The Archivist Gallery werd in 1994 opgericht door Sarah en William Allardice om bijzonder drukwerk aan te bieden in de vorm van kaarten en briefpapier. De prints kwamen uit de archieven van het Natural History Museum. Inmiddels werkt The Archivist ook samen met andere archieven en artiesten over de hele wereld, voor een geweldig assortiment aan prints, kaarten en niet te vergeten luxe lucifers.

Helemaal goed voor dit Tijger jaar! Shop hier online je matches.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *