Volle Manen en hun namen

Tijdens volle maan is de energie van de maan op zijn hoogst. Dit is een erg geschikt moment om rituelen uit te voeren, bijvoorbeeld het opladen van edelstenen of het uitspreken van intenties, of een loslaat-ritueel. 

Wist je dat de verschillende volle manen ook verschillende namen hebben? 

Hier vindt je een maankalender van dit jaar met de data die geschikt zijn om bij kaarslicht een intentie te plaatsen of een loslaat ritueel uit te voeren met bijv. een smudge stick. Hoe je dat doet, lees je hier

18 Maart 2022 Volle maan – Crow Moon

De volle maan in maart wordt onder meer de Worm Moon, Lenten Moon, Sugar Moon of Crow Moon genoemd. De Worm Moon dankt haar naam aan de regenwormen die tevoorschijn komen als de grond opwarmt. De wormen zorgen voor voedsel voor vogels en andere dieren. De volle maan in maart staat in het teken van de wisseling van de seizoenen, van winter tot lente op het noordelijk halfrond. Daarom wordt de maan ook wel Lenten Moon genoemd, de natuur ontwaakt. 

Inheemse Amerikaanse stammen noemden deze maan de Crow Moon naar de kraaien die terugkeren. Het is de start van een nieuwe periode in de natuur, maar ook voor jou – je kunt nadenken over wat jouw nieuwe plannen en stappen mogen zijn.

16 April 2022 Volle maan – Wild Goose Moon

De volle maan in april heet ook Pink Moon, Fish Moon, Hare Moon, Sprouting Grass Moon, Egg Moon of Wild Goose Moon.

De naam Pink Moon komt van een van de eerste lentebloemen, de Wild Ground Phlox, omdat deze de grond als een roze deken bedekken. Deze felgekleurde bloemen komen oorspronkelijk uit Noord-Amerika en bloeien vaak rond de tijd van de Volle Maan van april.

Deze andere namen verwijzen vooral naar de lente met het ontspruiten van gras, vogels die eieren leggen, vissen die overvloediger zijn en hazen die broeden.

Deze volle maan vraagt je om je perspectief the shiften. Probeer in mogelijkheden en oplossingen te denken en merk hoe je zaken op deze manier van een andere kant bekijkt!  

16 Mei 2022 Volle Maan – Planting Moon

De Volle Maan van mei staat bekend als Planting Moon of Flower Moon. Er is dan ook een groot aantal wilde bloemen die in mei bloeien, zoals anemonen, boshyacinten en viooltjes. 

Logischerwijs staat de Planting Moon voor een bloeiperiode van de natuur en ook van jezelf. Dit is de tijd dat ideeën snel groeien. Was je in maart nog voorzichtige stappen aan het zetten, dan zullen die stappen nu sneller gaan en voor je gaan werken. Alles heeft de kans om uit te komen, dus manifesteer flink deze Planting Moon!

14 Juni 2022 Volle Maan – Rose Moon

De Volle Maan in juni, bekend als Rose Moon, Honey Moon of Strawberry Moon, verwijst naar de eerste oogst en het genieten van de vruchten van je arbeid. Een andere naam is Hot Moon, voor het begin van de zomerhitte. De volle maan van juni ondersteunt helende processen.

13 Juli 2022 Volle Maan – Thunder Moon

De Volle Maan voor de maand juli wordt Buck Moon genoemd, omdat rond deze tijd van het jaar een nieuw gewei van de bokken tevoorschijn komt. Mannelijke herten, of bokken, werpen hun gewei af en laten elk jaar een nieuw gewei groeien. 

De namen Hay Moon en Wort Moon stammen uit de tijd om het hooi te oogsten en kruiden (worts) te verzamelen om te drogen en te gebruiken als specerijen en remedies. De Volle Maan van juli wordt soms ook wel de Thunder Moon maan, omdat deze maand doorgaans de meeste onweersbuien van het jaar heeft. De maan van juli ondersteunt je eigen flow en ritme. 

12 Augustus 2022 Volle Maan – Green Corn Moon

De maan van augustus wordt wel Red Moon worden genoemd vanwege de roodachtige aanblik door de vroege avondnevel. Andere namen: Green Corn Moon, Grain Moon, Barley Moon en Fruit Moon, allemaal geïnspireerd op verschillende gewassen die in augustus kunnen worden geoogst. De energie van deze volle maan is erg creatief, het is een rijpingsfase waardoor je erg geïnspireerd kunt raken.

10 September 2022  Volle Maan – Harvest Moon

De oogstmaan van september komt van het hoogtepunt van de oogsttijd, die doorgaans samenvalt met de herfst-equinox. Door het heldere licht van de Oogstmaan konden boeren lange uren tot diep in de nacht doorwerken. De equinox van september valt samen met vele culturele evenementen, religieuze vieringen en gebruiken over de hele wereld. Het Chinese Mid-Autumn Festival, ook wel bekend als het Moon Festival, is bijvoorbeeld een oogstfeest dat ook wordt gevierd in Vietnam, Taiwan en Hong Kong. In de VS zijn er veel Harvest Moon-festivals met boerenmarkten, bier- en wijnproeverijen, ambachtelijke beurzen, concerten en entertainment. Deze volle maan zorgt voor verdieping en spiritualiteit. Dromen kunnen heftiger worden in deze periode. 

9 Oktober 2022 Volle Maan – Hunter’s Moon

Hunter’s moon of Leaf Falling Moon wordt in verschillende bronnen genoemd als de naam voor de Volle Maan van oktober. Terwijl de bladeren vallen is dit is de maand waarin het wild vetgemest wordt en het tijd is om je voor te bereiden op de komende winter. Traditioneel omvatte dit het jagen, slachten en conserveren van vlees voor gebruik in de komende wintermaanden. De volle maan van oktober heeft veel energie. Een goed moment om een grote klus aan te pakken!

8 November 2022 Volle Maan – Ice Forming Moon

De Volle Maan voor november wordt de Beaver Moon, Frosty Moon of Ice Forming Moon genoemd, verwijzend naar de voorbereidingen die moeten worden getroffen voordat de winter komt. Dit is de tijd van het jaar dat bevervallen werden ingesteld om hun vacht op te halen voor de koudere temperaturen. De Bevermaan is de laatste Volle Maan vóór de winterzonnewende. 

8 December 2022 Volle Maan –  Long Nights Moon

De laatste maan van het jaar wordt de Cold Moon of Long Nights Moon genoemd; nachten komen eerder en de temperaturen worden lager. De energie kan drukkend voelen, alles wat je niet langer dient, mag je los laten. Alles is ok en je kan je wat emotioneler voelen. Je mag alles laten gaan. 

6 Januari 2023 Volle Maan – Wolf Moon

Als de temperaturen koud zijn en de grond bedekt is met sneeuw, zwerven wolvenroedels vrij rond. Zo werd de eerste Volle Maan van het jaar de Wolf Moon of Snow Moon genoemd. De energie van deze eerste maand kan koud aanvoelen, stilstand, bevroren in de tijd. Het is het begin van nieuwe dingen. Het perfecte moment voor het zetten van intenties. 

5 Februari 2023 Volle Maan – Hunger Moon

De Volle Maan in februari wordt Hunger Moon genoemd vanwege de schaarse voedselbronnen en de harde jachtomstandigheden in het midden van de winter. het is het einde van de winter en de lente is nog niet begonnen. Je kunt onrustig dromen en slapen. De volle maan geeft een energie dat je wil werken aan jezelf. Deze maan spiegelt en confronteert.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *